40 ÅRS JUBILÆUM

Jeg blev i 1975 uddannet hundefrisør hos en hundesalon i Marslev under foreningen Landsforeningen for Hundesoignering.

Dengang varede uddannelsen 2,5år og jeg var den første på Fyn som fik uddannelsen.

Jeg bliver nogle gange spurgt om hvorfor jeg blev hundefrisør

Jeg blev hundefrisør fordi jeg synes at hunde og pels er utroligt interessant og jeg har siden jeg var helt lille gerne ville have min egen hund. Så da jeg i 9 klasse var på besøg hos en hundefrisør i Dalum, så var den ingen tvivl om at dette var det job som jeg ønskede. Jeg fik min drøm opfyldt da jeg var heldig at få en elevplads som der heller ikke dengang var mange af. Da jeg senere var færdig så blev jeg selvstændig og gik igang med at lave min egen kundekreds.

Hvorfor startede du din hundesalon i Nyborg?

Da jeg stod som nyudlært hundefrisør og skulle starte op, så tog jeg telefonbogen og kiggede hvor der lå etablerede hundesaloner i forvejen. I Nyborg var den ingen hundefrisører så derfor kom min hundesalon til at ligge i Nyborg. Min hundesalon startede i lejede lokaler men jeg flyttede selv senere til Nyborg så indrettede salonen i min kælder.

Efter 40år får man så lyst til at lave noget andet?

Jeg vil sige at jeg stadig den dag i dag elsker mit job som hundefrisør. Jeg har også igennem mit liv som hundefrisør været med til at udvikle faget og jeg har blandt andet opfundet den populære klipning som kaldes Bamseklip. Her klippes hunden kort på kroppen som en teddy bamse og får tykke ben.

Jeg deltager altid i kurser og synes det er sjovt at afprøve nye produkter og være med til at afprøve nye ting. Det er ikke altid at kunderne synes det smarteste første gang, men som med alt så skal man ofte vænne sig til den nye mode.

Hvad skal der ske i fremtiden?

Jeg arbejder lige nu på at lave en uddannelse til dem som gerne vil være hundefrisør men som ikke kan få en elevplads. Der uddannes nemlig meget få om året inden for foreningen. For mig er det vigtigt at uddannelsen bliver et godt fundament for dem som jeg uddanner da min plan er at uddannelsen skal have en varighed på 5-6 uger.

Når uddannelsen er så intens så kræver det nemlig stor grad af undervisning men også at den enkelte elev har flair for og lyst til at arbejde med faget.

Klippekurser for private er noget som jeg lige er gået igang med at tilbyde. Klippekurserne er henvendt til den almindelig hundeejer, da jeg ofte oplevere at hunden der kommer i salonen er filtrede, og ofte så er det ikke fordi kunderne ikke vil, men i større grad fordi de ikke ved hvordan. Jeg håber at jeg med klippekurserne kan være med til at sætte fokus på pelsen og give kunderne redskaberne til at gøre noget godt for deres hunde selv.