Uddannelse som hundefrisør

Med speciale i klip af små pelshunde

Drømmer du også om at blive hundefrisør med egne salon eller at arbejde hos en hundefrisør eller dyrlæge? 

Så kan du nu blive uddannet hundefrisør med speciale i klip af små pelshunde hos Karin i Karins Trimmesalon. Vi udbyder hvert år cirka 8 pladser hvor man arbejder i vores salon. 

I starten arbejder man med modelhunde (rigtige hunde) og senere vil du få lov til at arbejde med rigtige kunder. Når du arbejder med rigtige kunder så får du også lov til at snakke med kunden om klipningen og lære at kommunikere med kunderne.

Når du får uddannelsen hos os vil du efter endt uddannelse kunne starte som selvstændig eller tage arbejde som hundefrisør. 

Uddannelsen er kun 6 uger og derfor vil du efter endt uddannelse vide hvordan du klipper små pelsracer men det er vigtigt at du selv herefter arbejder videre med faget. Vi vil også komme til at udbyde enkelte dages undervisning til uddannet hundefrisører så man kan lære flere hunderacer.

 

Ring gerne og snak med min datter Stine Knudsen hvis du har spørgsmål til uddannelsen – Ring til 93 60 64 14

Hvordan vurderes det om jeg kan få en plads tilbudt

Det er vigtigt at du har lyst til at arbejde professionelt med hundefrisør faget. Det kan være en god ide at komme på besøg i en hundesalon og prøve inden man begynder.

 

Før du kan få tilbudt en plads hos os. Skal du have deltaget på et af følgende kursuser. 

– Kan jeg blive hundefrisør. (individuelt kursus) på 2 timer  

Eller

– Klippe kursus (for 4-10 deltager)

Vi anbefaler dig at deltaget i “Kan jeg blive hundefrisør” da dette er individuelt kursus på 2 timer hvor dig og Karin står alene sammen. 

Men hvis du er i tvivl om hundefrisør faget er noget for dig så anbefaler vi dig at prøve vores Klippe kursus først. Fortæl gerne Karin hvis du er interesseret i uddannelsen når du kommer, da hun ellers ikke kan vurdere dig.

 

Begge kurser skal du selv betale. 

Kun få optages

Jeg bestemmer selv til enhver tid hvem jeg optager på uddannelsen. 

Der kan være flere årsager til du ikke får en plads. 

– Du ikke har flair for faget

– Manglende erfaring, uddannelsen er kort så det er vigtigt du ved noget.

– At vores kemi ikke passer sammen

 

Jeg glæder mig til at møde dig

Karin Knudsen

Uddannelsen

Under uddannelsen som hundefrisør med speciale i klip af små pelshunde, vil du lære at klippe og vaske de små pelshunde, Shih Tzu, Coton, Havaneser osv. i Bamseklip, Hvalpeklip samt tætklip.

Du lærer håndteringen af hunden på bordet, Klippeteknikker

Kundepleje, blandt andet snakker du selv med kunderne om hvordan de ønsker deres hund skal klippet. Du får mulighed for at tage billeder til din hjemmeside af de hunde du klipper imens du er under uddannelse.

Du lære om anatomi i forbindelse med klipninger. Du får viden omkring forskellige pelstyper og hvad der er vigtigt og hvordan forskellige pelse holdes. Du lære omkring produkter, indregning af salon og du får viden fra en af vores tidligere elever om hvordan det er at starte op selv. Du vil også under uddannelsen lære omkring hundeadfærd af en af vores dygtige eksterne underviser fra Wauu hund. 

Uddannelsen vil foregå i hundesalonen 3 dage dage om ugen – dagen vil som udgangspunkt mandag, tirsdag og torsdag. Der vil være ca. 18 timers undervisning pr. uge hvor du primært klippe hunde. 

De første 2 uger skal de 2 dage du ikke er i salonen, skal bruges hjemme hvor du indretter salon, lave onlinebooking, lave hjemmeside, forretningsplan og laver markedsføring samt skaffer kunder til din egen salon.

De sidste 4 uger af uddannelsen skal de 2 dage hjemme brugs til at: Klippe egne kunde hunde, gerne minimum 1 pr. dag. Dette sikre at du får øvet dig men også at vi kan snakke om oplevelser med hunden og kunden når du er i salonen.

Vi anbefaler at du starter op hurtigst muligt efter du er færdig hos os. 

Hvornår kan jeg starte?

Du skal først godkendes, herefter kan du tilmelde dig en plads.

Prisen for et 6 ugers kursus er 46.000 kr. incl. moms – Prisen stiger i 2024 til 50.000kr incl. moms 

Der betales et reservationsgebyr på 3000kr når du er tilmeldt pladsen. Resten af uddannelsen betales i 2 rater 60dage før og 30dage før opstart.

Fra år 2025 kan vi ikke garanter at der stadig afholdes uddannelse.

Hvordan foregår uddannelsen som hundefrisør

Der undervises 2 person pr hold 

 

Karin underviser og klipper meget få hunde imens at du er i salonen som elev. 

Du vil i løbet af din uddannelsen få en fornemmelse af hvordan en salon fungere, og du vil blive præsenteret for forskellige hunderacer, men med fokus på små pelshunde. Du vil også møde andre hundefrisører, som er tilknyttet vores salon samt få undervisning af andre hunde frisører på enkelte dage.

Under uddannelsen vil du ud over undervisning i klipning, håndtering, klippeteknikker få 

– Teoretisk undervisning i pelstyper, redskaber 

– Kursus i hvordan du rengøre og plejer dine sakse og klippemaskiner

– Kursus i hundeadfærd som kan bruges i salonen.

 

 

Uddannelsen afsluttes med en eksamen som foregår i salonen.

 

Du vil efter endt uddannelse modtage et uddannelses bevis fra Karins Trimmesalon.

 

Når uddannelsen starter vil du få lov til at blive medlem af den lukkede side for alle dem som har gennemgået en uddannelse i Karins- Trimmesalon- som er en gruppe hvor i kan få et netværk og hjælp af hinanden.

 

Du vil blive tilbudt et B2B login til loppetjansen.dk så du kan handle ind til din salon til billige priser, vi forhandler flere mærker som fx. Vivog, K9 shampo, Pure for Pets o.l.

 

Du skal selv medbringe følgende redskaber fra anden uge i salonen: 2 stk Klippemaskine, 2 stk skær i 7FC og 4FC og sakse.

Vi stiller trimmebord, kitler, føntørrer til rådighed.

 

Vær opmærksom på at hvis du er venstrehåndet så har jeg har svært ved at undervise dig, da jeg ikke kan vise dig de rigtige greb da jeg selv er højrehåndet. 

 

Der optages 6-10 elever pr. år og disse pladser vil ligge i starten af året samt i efteråret.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Når du har været på kursus (og blevet godkendt) kan du sende en mail til Stine på hundesalon@loppetjansen.dk og så kan i snakke sammen om hvornår du skal have en plads.

Du er altid velkommen til at ringe til Stine hvis du har spørgsmål på 93 60 64 14

Du vil kunne få tilsendt betingelserne omkring uddannelsen på mail.

Planlagte uddannelsesuger

2023 (6 uger)

Uge 39-44 Fuld booket

2024

Uge 2-7: 2 pladser Fuldt booket

Uge 10-15: 2 pladser

Uge 35-40: 2 pladser

Uge 44-49: 2 pladser

Vi forbeholder os ret til at ændringer